Їх вручив новоселам міський голова Вадим Лях.

Дві однокімнатні квартири розташовано в центрі міста. Власницею однієї стала старша медсестра кардіологічного відділення Олена Григор’єва, яка перебувала на квартирному обліку більш як 30 років. Друга оселя є службовою. У лікарні вирішили передати її молодому фахівцеві Ользі Калиниченко. Вона з дитиною приїхала до Слов’янська з іншої області, три роки відпрацювала в інтернатурі, вже другий рік працює хірургом.

Міський голова Вадим Лях зазначив, що забезпечення житлом медичних фахівців є одним зі шляхів розв’язання проблеми нестачі медичних кадрів.

«Нині Слов’янськ забезпечено лікарями на 67%. Отже, житло — хороший стимул для молодих фахівців приїжджати до нашого міста. Ми й надалі за можливості передаватимемо комунальні квартири медпрацівникам», — розповів Вадим Лях.

Керівник міста зазначив, що навесні очікується черговий крок щодо масштабного вирішення квартирного питання в Слов’янську. Саме тоді буде здано в експлуатацію будинок на вул. Кільцевій, 2А. 30 із 94 квартир нададуть лікарям-переселенцям.

Реконструкція цього житлового об’єкта — колишнього гуртожитку в мікрорайоні Словважмаш — відбувається за кошти Європейського інвестиційного банку. Вартість проекту становить 69 млн гривень.

Фото прес-служби Слов’янської міської ради.