Але дістатися до нього влітку — аж ніяк не дитяче випробування. Адже залізничного сполучення з ним немає, а труситися в спеку автобусом чи машиною нашими всіяними ямами трасами — ще те задоволення. От і просувають альтернативу: відновлення авіаційного сполучення між Скадовськом та Херсоном. Аби родини, котрі прилетіли до обласного центру, змогли тут пересісти на малий літак, і за якісь тридцять хвилин опинитися на курорті. Причому це вже не просто перспективна ідея, а частина регіональної програми розвитку
аеромайданчиків у краї. Реалізувати її легше й тому, що за часів СРСР невеличкий аеродром у Скадовську існував, і частина його інфраструктури більш-менш збереглася.

— На першому етапі плануємо правильно оформити документи на землю та нерухомість саме для авіаційної діяльності. Другий крок: відновлення злітно-посадкового майданчика на околиці Скадовська з отриманням свідоцтва Державіаслужби України. Далі — будівництво перону, руліжних доріжок і сертифікація об’єкта саме як аеродромного комплексу, — пояснює директор комунального підприємства «Херсонські авіалінії» Віталій Кучерук. — Програма розрахована до 2024 року, але темпи її реалізації залежать від підтримки влади Херсонщини та Скадовська.

До речі, злітно-посадковий майданчик хочуть облаштувати не тільки в Скадовську, а й біля села Стрілкове на азовському курорті Арабатська стрілка. Там уже розпочали підготовчі роботи, однак під час адміністративної реформи Стрілкове влилося до Генічеської територіальної громади. А там, схоже, ще не встигли визначитися — чи доцільно вкладатися в створення міні-аеродрому на Арабатці.

Херсонська область.