На знімку: 15 червня 2021 року на автодорозі М-07 Київ — Ковель сталася дорожньо-транспортна пригода за участю вантажівки Mercedes та легкового авто Volkswagen. Унаслідок зіткнення водій легковика від отриманих травм загинув на місці.

Згідно з офіційними даними патрульної поліції, лише за травень на автошляхах країни зафіксовано майже 15 тисяч аварій. Унаслідок ДТП загинули 216 осіб, ще понад дві тисячі отримали травми.

Правоохоронці оприлюднили чергову добірку даних про ДТП у країні. Знову таблиці переповнені червоними цифрами, колір яких свідчить про погіршення основних показників безпеки.

Так, Київ залишається лідером за кількістю автомобільних аварій. Зокрема, у травні було зафіксовано понад три тисячі ДТП, унаслідок яких загинуло дев’ять осіб, ще 181 — травмовано. На другому місці — Київська область: 1371 пригода призвела до загибелі 22 осіб і травмування ще 195. Третє місце посідає Одеська область, де правоохоронці зафіксували 1241 аварію. Медична допомога знадобилася 154 громадянам, шестеро загинули.

У Дніпропетровській області, яка йде четвертою в цьому списку, у 1155 ДТП загинуло 20 осіб, ще 216 отримали травми різного ступеня тяжкості. П’ятою в аварійності стала Харківська область. Минулого місяця поліція зафіксували 965 аварій (у квітні — 822), у яких загинуло 14 осіб, ще 162 звернулися до лікарів.

Правоохоронці констатують: попри те, що в Кримінальному кодексі України окремо прописали відповідальність за ДТП, вчинені в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, водії продовжують сідати за кермо напідпитку. Так, минулого місяця на дорогах сталося 473 такі аварії, які призвели до загибелі восьми осіб і до травмування 117 співвітчизників.