Про це йдеться у Звіті про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за період п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий — липень 2021 року).

На опрацюванні в комітеті перебуває понад 200 проектів законів та постанов.

За звітний період комітетом розглянуто на засіданнях 17 питань щодо законопроектів, де комітет визначено головним виконавцем. Також на засіданнях розглянуто 19 питань щодо законопроектів, щодо яких Комітет з питань транспорту та інфраструктури надав висновки головному комітету.

Станом на 16 липня підготовлено та очікують розгляду Верховною Радою України п’ять законопроектів, де комітет — головний, з них: за основу — один, у другому читанні та в цілому — три, на доопрацюванні —один.

Також прийнято Верховною Радою України за основу та готується комітетом до другого читання три законопроекти:

— проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів);

— проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України;

— проект закону України про мультимодальні перевезення.

За поданням Комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховною Радою України за період п’ятої сесії прийнято три закони України та дві постанови Верховної Ради України.

Комітетом за період п’ятої сесії проведено загалом 18 заходів — засідань підкомітетів, круглих столів, засідань робочих груп та робочих нарад, робочих зустрічей.

З них відбулось:

— три заходи, на яких обговорювались питання водного транспорту;

— три заходи, на яких обговорювались питання залізничного транспорту;

— вісім заходів, де обговорювались питання автомобільного транспорту, дорожнього господарства та безпеки дорожнього руху.

Зокрема, відбулось спільне засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури та підкомітету з питань оподаткування доходів фізичних осіб, єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших нарахувань на фонд оплати праці Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики з обговорення концептуальних підходів врегулювання діяльності перевезень на таксі, легкових автомобілів на замовлення та інформаційно-диспетчерських служб.

Також члени комітету брали участь у конференції «Виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 2015—2020» за участі представників уряду України, Європейської Комісії, народних депутатів України, представників експертного середовища та проектів ЄС.

За звітний період, як повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради України, Комітет з питань транспорту та інфраструктури розглянув та опрацював 2118 листів і звернень громадян.