Кривій Ріг з його потужним індустріальним потенціалом, зручною логістикою та наявністю відповідних професійних спеціальностей увійшов до числа основних претендентів на будівництво нового машинобудівного заводу великого швейцарського виробника пасажирських електро- і дизель-поїздів Stadler.

Під час візиту в місто керівники й фахівці компанії провели виїзну нараду й оглянули земельну ділянку під будівництво заводу в Покровському районі. Відзначили високий рівень підготовки криворізької презентації та професійний підхід.

«Компанія дуже цікавиться українським ринком. Активно його вивчаємо і презентуємо наші продукти. В Україні величезний потенціал, і ми готові привнести сучасні технології й співробітничати в різних напрямах», — зазначив генеральний директор Stadler CIS AG Александр Люфт.

Планований завод із виробництва електротягового й пасажирського устаткування для залізничних перевезень складатиметься із двох комплексів: із виробництва комплектуючих і складання кінцевої продукції —  сучасних поїздів і вагонів.

Як розповіли в міськраді, місто готове безплатно надати ділянку площею 48 гектарів. Крім цього, повністю бере на себе підведення всіх комунікацій: електрики, газу, води й водовідведення. Територія комфортно розташована, зі зручною транспортною розв’язкою. Зокрема, тут курсує пасажирський транспорт, і для працівників не буде проблеми, як дістатися до місця роботи. Також поруч проходить залізнична колія, є виїзд на центральні автомагістралі в напрямку Дніпра й Києва, працює міжнародний аеропорт.

«Ми також вивчили наш ринок праці з урахуванням потреб інвестора і з усією відповідальністю можемо говорити про те, що випускники криворізьких технікумів та університетів цілком відповідають професійному рівню і професійним вимогам компанії. Тому питання робочих кадрів буде вирішено», — зазначають у міськраді.

Додають, що Кривій Ріг має комплексну стратегію розвитку, в якій чітко й послідовно сформовані ключові стратегічні напрями для міста. І одним з основних завдань є саме розвиток високотехнологічного машинобудування.

«Для нас проект із великим міжнародним концерном є надзвичайно важливим не тільки в контексті залучення фінансових інвестицій. Насамперед це інвестиції у професійні кадри, створення нових робочих місць. Ставимо за мету, щоб криворізькі фахівці залишалися в рідному місті й мали тут перспективи для кар’єрного розвитку. І будівництво нового заводу — реальна можливість це зробити», — заявляють у міськраді.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.