У цих очах уже менше страху.

На засіданні виконкому ухвалено рішення про надання тимчасового житла громадянам, які втратили житло внаслідок бойових дій російської федерації на території Бучанської громади. На території міста діють два такі модульні містечка, розраховані на 70-100 родин.

Комендантом модульного містечка на вулиці Депутатській працює Оксана Поліщук. Тут вона й живе разом із двома доньками та чоловіком.

- П'ятого березня до нашого будинку прилетіла п'ятсоткілограмова авіабомба, - розповідає пані Оксана. - П'ять поверхів одного під'їзду були повністю розбиті, в тому числі і наша квартира. Просто дивом ми залишилися живі. За допомогою сусідів ми вибралися з квартири. Разом з іншими людьми п'ять днів прожили в підвалі. Без їжі, води. Від пилу було важко дихати. Коли можна було евакуюватися, ми вирішили виїжджати. Тридцять кілометром ми проїхали за дев'ять годин. Це було страшно. Наразі ми разом з іншими намагаємося налагодити нове життя. Кімнати розраховані на чотири людини, кухня, душові, санвузли - все це є, багато жителів приносять продукти, одяг, допомагають волонтери, місцева влада вирішує питання, що виникали.

До слова, до кінця року на Київщині планують побудувати 2,5 тисячі одноповерхових будинків. Також нещодавно повідомлялося, що держава компенсує витрати українцям, які самостійно відновлять житло.

Оксана Поліщук показує на фото в телефоні свою зруйновану квартиру.

Допомога від благодійного фонду українці єдині.

Фото автора.