Навчання техніки Петриківського розпису стало темою першого уроку для понад тисячі учнів загальноосвітнього закладу «Навчально-виховне об’єднання №28» міста Дніпропетровська.
Техніки розпису школярів навчають 12 учителів — народних майстрів. Візерунками тут прикрашено класи і коридори. Цьому виду народного мистецтва відведено виставковий зал, де представлено кращі роботи учнів і народних майстрів.
«Впровадження цього проекту у школах — важливий елемент самоідентифікації, — сказав під час урочистостей із приводу Дня знань у Дніпропетровську віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. — Якщо раніше традиції передавали по родинній лінії, то нині у нас є всі можливості, щоб навчати дітей «Петриківки» і на рівні садків і шкіл. Це дасть змогу сформувати міцний фундамент для подальшого збереження й розвитку автентичних українських традицій».
Вивчаючи мистецтво предків, у закладі йдуть у ногу з часом. Комп’ютерною технікою обладнано 34 класи, проведено мережу широкосмугового Інтернету, яка забезпечує зв’язок on-lіne з майстернями та шкільними кабінетами. Школа є учасником проекту «Відкритий світ», у рамках якого буде продовжено оснащення закладу сучасною комп’ютерною технікою.
«Якісно новий рівень освіти — це новий рівень держави. Єдиний шлях формування особистості конкурентоспроможного випускника — це застосування сучасних технологій», — вважає Олександр Вілкул.
Дніпропетровська область.
 
Олександр Вілкул під час «петриківського» уроку.
Фото прес-служби ОДА.