Врадіївка чекає суду над мучителями Ірини К. — за нашими даними, матеріали справи вже передано до Апеляційного суду Миколаївської області, і слухання буде призначено, можливо, на кінець серпня чи початок вересня. Швидше за все, воно відбуватиметься в одному з районних судів Миколаєва, але не виключається й варіант Первомайська.
Цікаво, що потерпілих у справі буде двоє — сама К. і... таксист Р., котрий досі був винятково підозрюваним. За деякими епізодами — коли на нього чинився незаконний тиск міліцейського керівництва — Р. визнано потерпілим.
До відомої трійці підсудних додасться четвертий — К., екс-заступник начальника Врадіївського РВВС, якому інкримінується використання службового становища для приховування тяжкого злочину. Екс-міліціонерам Д. і П. також ставлять за провину службові злочини, зокрема, підробку документів, а Д., крім того, — придбання й зберігання наркотиків.
Ці наші дані загалом підтвердила й один із трьох адвокатів потерпілої — Ірина Поспєлова, яка, після декількох категоричних відмов, погодилася поспілкуватися з журналістами. Вона повідомила також, що її підзахисну виписали з лікарні й вона перебуває вдома, у Врадіївці, відмовившись від охорони.
— На мою суб’єктивну думку, вона просто хоче жити нормальним життям поруч зі своїм сином, зі своєю матір’ю. Це стало мотивом, а не відсутність страху, — сказала адвокат.
Однак врадіївські сусіди Ірини К., з якими спілкувалася наш кореспондент, стурбовані її безпекою. Вони розповідають: дівчині вже погрожували, родичі та приятелі обвинувачуваних налаштовані досить агресивно. Перші дні Ірина нікуди не виходить із дому, спілкується лише з близькими. Її мучать сильні головні болі, і це, як кажуть лікарі, уже назавжди.
Миколаївська область.