Житомир. На 588-й день народження Бердичева 15 кращих пекарів міста працювали добу, щоб приготувати величезний іменинний пиріг розміром 3 метри на 3 метри 20 сантиметрів. Вага його — 240 кілограмів. На пиріг пішло 150 кг борошна, 40 кг цукру, 11 кг маргарину, по 10 кг макової і вишневої начинки, 20 кг повидла, яйця, ваніль. Пекарі зізналися, що це найбільший пиріг, який їм доводилося випікати. Його розділили на дві тисячі частин. А під час «Званої вечері» бердичівці могли скуштувати страви української, польської та єврейської кухонь.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Кабмін передає Пенсійному фонду повноваження з надання державної соціальної допомоги 341
-
2Уряд затвердив зміни до постанови щодо оплати праці держслужбовців у 2025 році 138
-
3Кабінет Міністрів України ухвалив кадрові рішення у сфері охорони здоров’я, транспорту та безпеки 115
-
4Кабінет Міністрів затвердив Порядок звірки, верифікації та співставлення реєстрових даних 109
-
5На Одещині розпочались жнива 2025: аграрії збирають ячмінь та горох 49

