У Комітеті з питань науки і освіти обговорено питання щодо державної підтримки видання та використання «Словника української мови» в 20 томах.

Заслухавши інформацію про розроблення, видання та використання академічного тлумачного «Словника української мови» в 20 томах, члени комітету зазначили, що великі тлумачні словники, які відображають cтан розвитку, рівень унормування державної мови, завжди є предметом особливої уваги і піклування цивілізованих держав як символ самосвідомості, національного єднання та міжнародного визнання.
Комітет відзначив, що підготовка видання словника триває без належної уваги та підтримки держави. На думку членів комітету, не виконуються належним чином прийняті державою щодо цього рішення, вкрай недостатніми є фінансування робіт зі створення і видання словника та увага держави до поширення вже створеної мовно-інформаційної продукції. «Останнє призводить до порушень чинного законодавства з інтелектуальної власності з боку окремих комерційних структур, які без санкції авторів у масовому порядку через Інтернет на комерційних засадах використовують інтегровану лексикографічну систему «Словники України», створену Українським мовно-інформаційним фондом НАН України», — зауважували члени комітету.
Комітет вирішив вважати видання та використання словника одним із пріоритетних при підготовці до святкування 25-річчя незалежності України.
Зокрема, комітетом рекомендовано Кабінету Міністрів забезпечити всебічну державну підтримку створенню, виданню, розвитку та широкому впровадженню паперової та електронних версій словника у суспільну практику — освіту, культуру, науку, законотворчу та правозастосовну діяльність, державне і приватне діловодство, інформаційні технології, індустрію знань тощо.
Також рекомендовано щорічно протягом 2012—2016 років передбачати в державному бюджеті України кошти для Національної академії наук цільовим спрямуванням на укладання та видання Українським мовно-інформаційним фондом НАН України словника накладом не менше 50 тисяч примірників для забезпечення українських шкіл, бібліотек, вищих навчальних закладів, державних та наукових установ.
Окрім того, комітет рекомендує уряду затвердити Державну цільову програму розвитку національної словникової бази.
За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради.