Члени Комітету Верховної Ради з питань правової політики, народні депутати Володимир Толстенко та Еліна Шишкіна зустрілися із делегацією Комісії з міжнародного нотаріального співробітництва Міжнародного союзу нотаріату на чолі з Мішелем Мерлотті.

У зустрічі також взяли участь віце-президент Комісії з міжнародного нотаріального співробітництва Домінік Савуре, казначей та секторальний відповідальний Комісії з міжнародного нотаріального співробітництва Тійт Сепп, президент Української нотаріальної палати Людмила Павлова, директор департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Мін’юсту України, перший віце-президент Української нотаріальної палати Катерина Чижмарь.
Секретар комітету Верховної Ради Володимир Толстенко розповів про здобутки України на шляху побудови нотаріату європейського зразка. Окрему увагу було приділено конкретним аспектам «малої» реформи нотаріату та перспективам прийняття нової редакції Закону «Про нотаріат».
Представники Міжнародного союзу нотаріату акцентували увагу на проблемах, що перешкоджають Україні на шляху набуття членства в цій організації. Насамперед наголошувалося на необхідності запровадження нотаріального кодексу професійної етики та доцільності створення єдиної професійної організації, до якої входитимуть всі без винятку  нотаріуси України.
Члени делегації високо оцінили здобутки України на шляху поетапного реформування нотаріату і відзначили важливість продовження цього процесу.
За результатами зустрічі сторони домовилися спільно вирішувати питання законодавчого удосконалення нотаріату в Україні та розвивати співробітництво шляхом вивчення і використання позитивного європейського досвіду.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Мішель Мерлотті — президент Комісії з міжнародного нотаріального співробітництва, Швейцарія та Тійт Сепп — казначей та секторальний відповідальний Комісії з міжнародного нотаріального співробітництва, Естонія.
Народні депутати Еліна Шишкіна, Володимир Толстенко.