Вечірнє засідання 17 травня
Депутати прийняли за основу проект закону про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР (щодо визначення житлової та загальної нерухомості), внесений Владиславом Забарським, Олегом Зарубінським та Юрієм Сербіним. Законопроектом пропонується встановити, що житлова площа визначається як сумарна площа житлових кімнат, а загальна площа — як сумарна площа житлових кімнат і підсобних приміщень з урахуванням лоджій, балконів, веранд і терас. Згідно з проектом, до житлової площі не відносяться ванна, вбиральня, душова, приміщення для прання, кухня, комора, передпокій, внутрішній квартирний хол, коридор, вбудована шафа тощо. Під час обговорення парламентарії наголошували на потребі ухвалення нового Житлового кодексу України, оскільки досі діє закон ще з радянських часів.
У першому читанні прийнято проект закону про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо прискорення надання першої медичної допомоги в невідкладних та екстремальних ситуаціях), внесений О. Зарубінським. Пропонується надати лікарям право на безоплатне паркування їх приватних автомобілів у разі, якщо такі автомобілі обладнані спеціальними номерними знаками та стикерами з контактними телефонами відповідного лікаря-водія. А також положення, згідно з яким в екстремальних та невідкладних випадках перша медична допомога може надаватися медичними працівниками, які перебувають у місці виникнення такої ситуації. 
У цілому прийнято урядовий проект закону про внесення зміни до статті 3 Закону «Про реструктуризацію заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і комунальні послуги, що створилася станом на 1 грудня 2006 року» (щодо механізму отримання субсидій). 
Пропонується вилучити з чинного закону норму, згідно з якою для надання населенню субсидій обов’язковою умовою є укладення боржником з підприємством — надавачем житлово-комунальних послуг договору про реструктуризацію цієї заборгованості.