Таку заяву зробив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Олексій Плотніков коментуючи дії уряду, спрямовані на недопущення зростання цін на окремі види продуктів харчування, повідомляє прес-служба Партії регіонів.
«Урожай уже давно зібрано, всі витрати, що їх зазнали, а також очікуваний прибуток було враховано в тій ціні, за якою продукція продавалася в попередні місяці, — сказав народний депутат. — Відсутні також і будь-які потрясіння всередині країни, які могли б негативно позначитися на ціні продовольства. Тому ті процеси, що пов’язані із зростанням цін на продукти харчування, мають винятково спекулятивний характер, а не обумовлені економічними реаліями».
На думку політика, уряд вчинив відповідально, коли почав наводити порядок у цьому сегменті економіки. «Різке, практично удвічі, зниження цін на гречану крупу свідчить про обґрунтованість припущень, зроблених урядом, що подорожчання має винятково спекулятивний характер», — зазначив він.
«Влада не заплющуватиме очі на штучне підвищення цін, — сказав Олексій Плотніков. — Впевнений, що сьогодні урядом уже напрацьовується певний алгоритм дій, щоб ринковими методами забезпечити стабілізацію цін на продовольчому ринку».