Уперше за всі роки незалежності України депутати Херсонської обласної ради заснували при голові облради постійно діючий колегіальний орган — раду сільських та селищних голів.
«Сільські та селищні голови часто залишаються сам на сам із проблемами територіальної громади, — каже голова обласного парламенту Віктор Пелих. — Створюючи раду, ми збираємося разом обговорювати нагальні проблеми громад. Упевнений, це дасть змогу ефективно використовувати наші можливості, розв’язувати питання, що накопичилися на всіх рівнях. У нашій області — майже 300 голів сільських і селищних рад! Ми маємо бути однією командою, адже працюємо на спільний результат».
Комишанський селищний голова Олександр Фатєєв від імені колег подякував керівництву облради за важливу ініціативу, яка сприятиме тому, що депутати «низової ланки» будуть почутими.
У новоствореній раді представлені практично всі райони Херсонщини. Тим часом голова облради запропонував впровадити у практику проведення сесій п’ятихвилинку для сільських голів, щоб ті із сесійної трибуни найвищого органу влади регіону могли напряму порушувати проблеми громад на місцях.