Запоріжжя
Сталося це на позачерговій сесії міськради, яка відбулася 26 січня. Причини відомі — лише 17 грудня до присяги було приведено нового міського голову Олександра Сіна, а вже 29-го відбулася бюджетна сесія міськради.
Бал там правила більшість на чолі з Партією регіонів, тому і кадрові рішення, ухвалені депутатами, і власне розподіл коштів, про який йшлося, у багатьох запоріжців викликали лише важке зітхання — чим це все закінчиться? Достатньо сказати, що гроші «на благоустрій» тоді були виділені з рекордним перекриттям показників минулого року, а ось на зарплати вчителям — лише із розрахунку, що в році... 11 місяців.
І ось сесія 26 січня дещо змінила ситуацію. Зокрема, 20 мільйонів гривень, які виділяли на боротьбу з надзвичайними ситуаціями, перерозподілено на ті ж зарплати вчителям, а ще на погашення заборгованості із зарплати шляховикам тощо. Адже в області, де боротьба із заборгованістю у зарплатах фактично завершилася нічим (станом на 1 січня 51 мільйон гривень боргу), головними винуватцями є держава і комунальні підприємства Запоріжжя. Через те міському голові, напевне, вдалося переконати більшість хоч із людьми розрахуватися.
Під час сесії депутати міськради не підтримали пропозицію фракції КПУ про звернення до вищих органів державної влади з приводу зменшення дотації Львову і Львівській області на шість мільйонів гривень і передачу цих коштів на будівництво запорізьких мостів.