УЖГОРОД
Міська влада Ужгорода повідомляє громадянам, що виконує передвиборчі обіцянки і протидіє забудові прибудинкових територій, скверів і дитячих майданчиків.
Так, за рішенням міськвиконкому 25 січня Ужгородська муніципальна поліція демонтувала паркан, що огороджував зелену зону, де хотіли звести розважальний заклад перед будинками № 51-55 на проспекті Свободи. Днями її очистять від чагарників і сміття.
За словами начальника муніципальної поліції Бориса Борисова, сесія Ужгородської міської ради скасувала рішення виконкому від 2007 року, яке передбачало реконструкцію кав’ярні з розширенням, а фактично — дозволяло будівництво торгово-розважального закладу на місці скверика, під вікнами п’ятиповерхівок. Відтак Ужгородський виконком, зважаючи на колективне звернення мешканців мікрорайону, прийняв рішення знести паркан, що огороджував місце, яке мали забудовувати.
— Не можна дозволяти бездумно забудовувати сквери і дитячі майданчики — така принципова позиція міського голови Віктора Погорєлова і депутатів. Маємо зберегти зелені зони для ужгородців. Тож депутати одноголосно підтримали точку зору голови і скасували рішення попередньої влади забудовувати цей сквер, — зазначив секретар Ужгородської міськради Віктор Щадей.
Першу зустріч із ужгородцями як кандидат на посаду ужгородського міського голови Віктор Погорєлов провів саме тут, на проспекті Свободи, й обіцяв мешканцям скасувати дозволи на будівництво комерційного закладу під їхніми вікнами. Нині ця обіцянка виконується — сквер повертають ужгородцям.
— Триває з’ясування правомірності дозволів на забудови інших зелених зон і дитячих майданчиків. Чимало рішень попередньої міської влади приймалися, не враховуючи інтереси людей, — наголошує Віктор Щадей. — Позиція теперішнього керівництва міста така: думку ужгородців слід враховувати, ці території мають служити громаді, а не окремим підприємцям.