Депутати Верховної Ради АРК на позачерговій сесії прийняли програму розвитку кримського села до 2015 року. За затвердження програми проголосували 74 із 80 присутніх на засіданні депутатів.

Основною метою програми є забезпечення конкурентоспроможності сільгосппродукції на внутрішньому й зовнішньому ринку, збільшення обсягів виробництва, забезпечення продовольчої безпеки країни, зростання доходів виробників незалежно від форм власності.
За словами міністра аграрної політики Криму Олега Фаріна, в 2011 році програмою передбачено придбання зернозбиральної техніки і проведення повної паспортизації сільських територій. «Придбання техніки дасть можливість проводити збиральні роботи в оптимально потрібний термін, уникати втрат, тим самим значно збільшивши валовий збір зернових культур», — сказав міністр під час засідання кримського уряду.
О. Фарін підкреслив, що проведення повної паспортизації сільських територій дозволить значно збільшити залучення інвестицій у сільське господарство і розвиток територій Криму.
У 2011 році з республіканського бюджету заплановано надати 5,2 млн. грн. на фінансування трьох заходів програми. «У тому числі, 10 тис. грн. — на заохочення передових комбайнових екіпажів, 1,2 млн. грн. — на підтримку індивідуального житлового будівництва на селі «Власний будинок», 4 млн. грн. — на здешевлення витрат щодо подачі води для сільського населення», — пояснив Олег Фарін.
За п’ять років на програму планується виділити з бюджету АРК 31,5 млн. грн.