Ранкове засідання 12 січня
Після виступів народних депутатів фракції «БЮТ-«Батьківщина» та «НУ—НС» зажадали перерви для проведення погоджувальної ради. До таких дій їх спонукала відсутність у сесійній залі Генерального прокурора. Опозиція хотіла, щоб саме Віктор Пшонка надав інформацію щодо підстав порушення кримінальних справ стосовно окремих громадян та взяття їх під варту. Однак звітувати від головного наглядового органу країни прийшов в. о. Генпрокурора Євген Блажівський.
Після погоджувальної ради Голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що Генеральний прокурор Віктор Пшонка 12—13 січня перебуває у відрядженні, тому до парламенту прибув виконуючий його обов’язки. Крім того, Володимир Литвин зазначив, що до Верховної Ради надійшла інформація Генеральної прокуратури за підписом Віктора Пшонки, яка буде роздана народним депутатам.
За словами Є. Блажівського (на знімку), протягом 2010 року правоохоронними органами викрито близько 18 тисяч службових злочинів. 500 особам обрано запобіжний засіб у вигляді взяття під варту. До суду з обвинувальним висновком вже надіслано майже дві тисячі кримінальних справ про корупційні злочини, якими державі заподіяно шкоду на суму понад 130 мільйонів гривень. Більшість з них, зауважив 
в. о. Генпрокурора, порушені на підставі матеріалів Контрольного ревізійного управління, Рахункової палати, незалежних міжнародних аудиторів. Зазначені кримінальні справи, наголосив він, стосуються винятково зловживань в економічній сфері, не мають під собою політичного підгрунтя і не можуть розглядатися як переслідування представників опозиційних партій та окремих колишніх високопосадовців. Так, за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі якими державі заподіяно багатомільйонні збитки, до кримінальної відповідальності також притягаються, зокрема, колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, екс-міністри економіки Богдан Данилишин, охорони навколишнього природного середовища Григорій Філіпчук, внутрішніх справ Юрій Луценко. 
Утім, представників опозиції інформація, оприлюднена Генеральною прокуратурою, не задовольнила. Як зауважив Тарас Стецьків («НУ—НС»), це був «статистичний звіт». Депутата цікавило також, «чому з усіх можливих запобіжних заходів проти міністрів уряду Тимошенко обрано найжорсткіший — арешт на два місяці». Такою підставою, за словами Є. Блажівського, є тяжкий злочин і наміри щодо ухилення від слідства. «У суді буде розглянуто кожну кримінальну справу. Справи, які не мають грифу секретності, розглядатимуть у відкритому режимі. Всі доводи як обвинувачення, так і захисту будуть надані суду. По кожній справі буде ухвалено судове рішення», — запевнив в. о. Генерального прокурора.
Оскільки жодної постанови щодо поданої інформації зареєстровано не було — народні депутати взяли її до відома.
За результатами розгляду питань порядку денного сесія відхилила більшість опозиційних законопроектів. Така тенденція змусила автора змін до деяких законів (щодо декларування доходів та витрат вищих посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави і органів місцевого самоврядування та їх близьких осіб) Арсенія Яценюка («НУ—НС») заявити, що день опозиції перетворюється на фарс.
Із днем народження народні депутати вітали Світлану Шмельову, а також із 50-річним ювілеєм Миколу Мартиненка.
На передньому плані — Катерина Самойлик, Інна Богословська.
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.
 
Вимоги фракції «БЮТ-«Батьківщина»: (із виступу Юрія Одарченка)
— звіт Президента про виконання резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європарламенту, які вимагали припинити наругу над демократією в Україні;
— припинити політичні репресії проти Юлії Тимошенко та членів її команди;
— звільнити із-за грат Юрія Луценка, Ігоря Діденка, Анатолія Макаренка, Богдана Данилишина, Тараса Шепітька, Марію Кушнір та інших політиків, а також активістів податкового майдану;
— викликати до Верховної Ради Генерального прокурора Віктора Пшонку та Уповноваженого з прав людини Ніну Карпачову для проведення публічної розмови щодо політичних репресій;
— притягти до відповідальності урядовців та депутатів-регіоналів — учасників побиття депутатів-
опозиціонерів у стінах парламенту;
— у п’ятницю запросити до Верховної Ради міністра внутрішніх справ з доповіддю про розстріл в Одесі політиків, які не є членами Партії регіонів.