Херсон зустрів Новий рік із затвердженим міським бюджетом. Уперше за кілька останніх років!
Головний для територіальної громади документ вселяє оптимізм. Загальний обсяг бюджету становить 850,9 млн. гривень — на 42 млн. гривень більше, ніж торік. У такій же сумі затверджено й загальний обсяг видатків. Розраховані та затверджені нові розміри місячної мінімальної заробітної плати для працівників бюджетних установ обласного центру: якщо в січні вона становитиме 941 гривню, то в грудні — 1004.
У проекті бюджету-2011 передбачене фінансування всіх існуючих державних та міських програм у сфері соціального захисту населення, зокрема тих, що стосуються ветеранів, інвалідів, дітей.
З урахуванням змін законодавства стосовно дохідної частини бюджету, в новому міському бюджеті порівняно з торішнім на 64,9% збільшено фінансування житлово-комунального господарства. Кошти підуть на поетапне повернення Херсона до цілодобового водопостачання. При цьому враховані заходи, скеровані й на поліпшення якості води.
Місто виділяє 15 мільйонів гривень на співфінансування спорудження нового житла для переселенців із архітектурних «шедеврів» минулого століття.
Міський голова Володимир Сальдо наголошує на тому, що бюджет збалансований у такий спосіб, аби забезпечити фінансування всіх галузей економіки міста: «Особливість його полягає у суттєвому (порівняно з минулим роком) збільшенні фінансування житлово-комунального господарства та розвитку міської інженерної інфраструктури».
Херсон.