Грудневий паводок, що в перший зимовий місяць завдав величезної шкоди Закарпаттю, рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської обласної держадміністрації визначений як стихійне лихо регіонального значення, не оминув і лісогосподарський комплекс Срібної землі.
— Унаслідок тривалих злив державним лісогосподарським підприємствам, за попередніми підрахунками, завдано збитків на 7 мільйонів 39 тисяч гривень, — каже начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Фізик. — Зруйновано та частково пошкоджено майже 70 кілометрів лісогосподарських доріг, 52 мости загальною протяжністю 965 погонних метрів, понад 4,5 кілометра підпірних стінок, 48 метрів захисних габіонів, близько трьох кілометрів водовідвідних канав тощо. На відновлювальні роботи нам потрібно понад 10 мільйонів гривень. Адже, приміром, на спорудження одного кілометра лісової дороги необхідно майже півмільйона гривень.
Найбільшої шкоди стихія завдала Великобичківському, Мокрянському та Брустурянському підприємствам. Окремі з лісництв було відрізано взагалі від навколишнього світу, тому найпершим завданням є відновлення доріг та мостів для того, щоб забезпечити рух вантажного транспорту.
Груднева стихія негативно позначилася на виробничій діяльності наших підприємств. Отож власних матеріально-технічних ресурсів для відновлювальних робіт, нормалізації виробничої діяльності, виплати зарплатні, внесення платежів до бюджету та цільових фондів нам не вистачає. Тому звернулися до голови Державного комітету лісового господарства Миколи Шершуна з проханням виділити додаткові кошти й ресурси для ліквідації наслідків стихії та допомогти важкою технікою. Приємно, що Держкомліс оперативно зреагував на наше звернення. На перших порах нам виділено два потужні самоскиди, по два бульдозери та екскаватори із Львівського, Івано-Франківського та Чернівецького обласних управлінь лісового та мисливського господарств.
Натепер завдяки організованим зусиллям колективів у Брустурянському та Мокрянському господарствах уже забезпечено рух транспорту й частково — у Великобичківському та Ясінянському. Налагоджуємо також співпрацю з тими органами місцевого самоврядування, де нам доводиться користуватися дорогами комунальної власності.