Депутати Верховної Ради АРК одноголосно підтримали проект стратегії соціально-економічного розвитку Криму на 2011—2020 роки. За це рішення проголосували всі 85 депутатів, які брали участь у голосуванні.
За словами міністра економіки автономії Світлани Верби, стратегія соціально-економічного розвитку Криму на 2011—2020 роки є рамковим документом і містить тільки цілі й завдання, уже із січня почнеться конкретна робота з розробки операційного плану.
«Саме в цьому операційному плані будуть присутні ті заходи, які дозволяють реалізовувати ці завдання, будуть чітко визначені джерела, обсяги фінансування, терміни й відповідальні виконавці. Далі розроблятиметься новий механізм взаємодії автономії і центру», — сказала вона на сесії парламенту Криму.
При цьому, за словами глави Мінекономіки Криму, внаслідок реалізації стратегії до 2020 року очікується збільшення валового регіонального продукту автономії в 1,8 разу порівняно з 2010 роком, продуктивності праці — в 1,8 разу, заробітної плати найманих робітників — у 2,4 разу, інвестицій в основний капітал — у 3,8 разу.