Ранкове засідання 15 грудня
Сесія ратифікувала протокол про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства. «За» проголосував 371 депутат.
Водночас підтримки сесії не дістав проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо перевірок). За словами автора проекту Ксенії Ляпіної («НУ—НС»), документ спрямовано на виправлення помилки, яку допустила більшість, ухваливши зміни до деяких законодавчих актів. Ними, зауважила депутат, податкові органи наділялися не властивими для них функціями — здійснювати контроль за додержанням норм законодавства про працю. 
 Проте, на думку голови підкомітету Комітету з питань соціальної політики та праці Світлани Шмельової (КПУ), ухвалення цього законопроекту може призвести до зловживань з боку роботодавців. І запропонувала повернути проект автору на доопрацювання. У свою чергу, Головне науково-експертне управління дійшло висновку, що документ може бути ухвалений у першому читанні. Врешті, депутати не підтримали жодної пропозиції. Тож проект закону вважається відхиленим.
Така само доля спіткала й наступний проект — про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення прозорості прийняття рішень та фінансової звітності органами державної влади, місцевого самоврядування). Законопроект передбачав, зокрема, що інформація про етапи підготовки, прийняття і виконання будь-якого рішення органів влади має розміщуватися на веб-сайтах цих органів влади. Туди ж мала виноситися й інформація про всі бухгалтерські операції органу влади.
Відхилила сесія й зміни до статті 14 Закону «Про державну службу» (щодо посилення відповідальності посадових осіб). Цей проект передбачав посилення відповідальності посадовців, якщо у встановлений законом строк суб’єкту господарювання не було видано або відмовлено від видачі дозвільних документів.
Відхиленими також вважаються зміни до статті 410-ї Кримінального кодексу щодо відповідальності військовослужбовців за корисливі посягання на військове майно. «За» проголосувало лише 56 обранців.
За основу 363 голосами сесія ухвалила зміни до Кримінального кодексу (щодо посилення відповідальності за випалювання рослинності або її залишків). Законопроект за вчинення таких дій, зокрема, передбачає: збільшення штрафних санкцій та заборону обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком від одного до двох років посадовим особам або особам, у власності яких знаходяться земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад один гектар.
У першому читанні народні депутати підтримали зміни до Кримінального кодексу щодо встановлення механізму кримінальної відповідальності за шахрайство з фінансовими ресурсами, зміни до статей 283 та 308 кодексу про адміністративні правопорушення щодо сплати подвійного розміру штрафу та зміни до закону «Про рекламу» (щодо уточнення поняття «спеціалізовані видання» та усунення протиріч між окремими положеннями закону).
За основу та в цілому сесія ухвалила також зміни до деяких законодавчих актів (щодо компетенції правоохоронних органів у питаннях охорони підводної культури та археологічної спадщини).
На початку ранкового засідання Голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив про виключення народного депутата Валерія Шаманова з фракції «БЮТ-Батьківщина».
Цього дня народні депутати працювали без перерви, тож сесія закрилася достроково. Відтак народні депутати зосередяться над доопрацюванням проекту державного бюджету на 2011 рік у комітетах.
Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.