Концепцію стратегічного розвитку міста над Південним Бугом до 2020 року затвердили на сесії депутати Вінницької міськради. Документ має промовисту назву: «Вінниця-2020: сучасне, комфортне європейське місто».
— Часу у десять років достатньо для реалізації якісних змін у кожному пункті з двох стратегічних напрямів нашої програми, — каже міський голова Вінниці, ініціатор документа Володимир Гройсман.
Міський голова Вінниці наймолодший за віком серед своїх колег, очільників обласних центрів держави. На рідне місто у 2020-му він дивитиметься очима 41-річного чоловіка. Тому разом з такою само молодою командою Володимир Гройсман поставив за мету зробити місто над Бугом європейським. Для цього, на думку розробників концепції, слід реалізувати два завдання, тісно збалансувавши їх між собою. Перше — створити комфортні умови для проживання городянам, для гостей міста та для ведення бізнесу. Друге — розвивати місто не як провінційне (Вінниця з її 400-тисячним населенням не є мегаполісом), а як центральне не лише за розташуванням на карті України і Європи, а й за стилем життя та культурним середовищем.
Вінниця.