8 вересня депутати Запорізької облради ухвалили рішення про те, що російській мові надається статус регіональної. Хоча коли вона тут була не регіональною де-факто? Хіба що ледь-ледь за часів голови облдержадміністрації Олександра Старуха. Це коли на окремих нарадах чиновників було чути й українську мову теж... 
До цього варто додати, що днем раніше теперішній голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров фактично підтримав депутатів у мовному питанні.
— Більшість населення російськомовне (мається на увазі в регіоні. — Авт.), тому ми будемо це підтримувати. Має бути державна мова одна, і має бути, у відповідності до Європейської хартії, мова тут у нас, напевне, російська. У приморських районах області має бути болгарська мова, і це нормально, — наголосив Петров, який, крім усього, є лідером місцевої організації Партії регіонів.
Однак, швидше за все, постанову, що передбачає публікацію документів обласної ради двома мовами і рекомендацію робити це й обл-держадміністрації та місцевим радам нижчого рівня, буде опротестовано. Принаймні обласна прокуратура вже витребувала відповідну постанову облради.
Одне слово, пропагандистське підгрунтя цього рішення очевидне. Місцеві спостерігачі взагалі вбачають у діях депутатів Запорізької облради щось на зразок акту відчаю, адже саме в день сесії облради було оприлюднено результати опитування у трьох містах України, у тому числі й Запоріжжі. Так от, наступні вибори навіть не увійшли до п’ятірки пріоритетів громадян — людям значно більше болять комунальні тарифи, стан доріг, вивезення сміття, якість питної води та острах за початок опалювального сезону. Тож виходить, що вже давно розвішані білборди з рекламою кандидата від партії, самі знаєте якої, мало кого турбують. А їх, білбордів, сьогодні навіть більше, ніж під час президентських виборів...
Запоріжжя.