66 депутатів Львівської облради із 87 присутніх у залі проголосували за відставку голови облдержадміністрації Василя Горбаля. Проти — 10, утримались — 8. Облрада також звернулася до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з проханням через суд припинити депутатські повноваження В. Горбаля. Саме суміщення протягом п’яти місяців двох посад, хоча закон і Конституція відвели 20 днів для складання депутатських повноважень, і стало однією з причин такого рішення облради.
Пояснення керівника Львівщини, що він помилково направив заяву про припинення повноважень до апарату Верховної Ради, а не в Регламентний комітет, сприймаються на Львівщині як несерйозні. Адже сьомого вересня картка Горбаля проголосувала у парламенті, хоча у той час він проводив нараду у Львові. Це переповнило чашу терпіння. Окрім правових причин винесення такого рішення, були й інші обставини: тривожні сигнали в економіці, погіршення соціально-економічної ситуації, життєвого рівня людей. Усі сподівалися, що колишній банкір сприятиме надходженню інвестицій. Але замість нових фінансових потоків спостерігається заселення другого поверху облдержадміністрації киянами. Керівнику області комфортніше зі своїми столичними кадрами, що галичани сприйняли в штики.
Анекдотичний конфуз нещодавно трапився у приймальній голови Львівської облдержадміністрації Василя Горбаля. Секретарка не впізнала керівника обласної ради Мирослава Сеника й попросила його представитися. Той мовчки розвернуся та пішов геть. З того часу жодні наради у керівника регіону не відвідує.
«Незалежно від того, яке рішення прийме Президент, — прокоментував ситуацію «Голосу України» депутат облради Степан Кубів, — недовіра депутатського корпусу вплине на майбутню поведінку та кар’єру Василя Горбаля. Він став першим головою Львівської облдержадміністрації, якому за 19 років незалежності висловили недовіру. Наразі рішення облради, скоріше за все, не матиме правових наслідків, бо для відставки необхідно, щоб проголосували дві третини депутатів — 80 осіб».
 
Львівська область.