Відповідь на це запитання довелося шукати депутатам Хмельницької обласної ради. На її позачергову сесію, по суті, було винесено одне питання: затвердження загального складу обласної, міських та районних рад. Усі пропозиції грунтувались на законі «Про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Документ передбачає пропорційну залежність кількісного складу районної ради від кількості населених пунктів.
Депутати обласної ради вже готові були затвердити всі запропоновані варіанти, як раптом почули від народного депутата Льва Бірюка, що всі ці пропозиції суперечать іншому документу. Він послався на закон «Про місцеве самоврядування», де чітко вказано, що кількість обранців до місцевих рад повинна бути пропорційною не кількості населених пунктів, а кількості населення. Тож обласна рада має прислухатися саме до цього закону. Бо прийнятий пізніше, мовляв, неправильний та недемократичний.
Цей виступ викликав жваве обговорення серед депутатів. Їм і справді було за що дорікнути і парламентарію, і Верховній Раді в цілому. Бо хто ж, врешті-решт, приймає всі закони? І хто має слідкувати за їх узгодженістю?  «Та хіба ж ми в цьому винні? — зауважив депутат обласної ради Сергій Вознюк. — За такі законодавчі «неточності» та «неправильності» варто було б спитати з наших законотворців. Але чи пригадає хтось, щоб, скажімо, на сесії обласної ради прозвітував хоч один із народних обранців, котрий так чи інакше представляє область?»
 
Хмельницький.