На позачерговій сесії Севастопольської міськради депутати трьома чвертями голосів від облікового складу висловилися за розширення своїх лав. Щоправда, відбудеться це не відразу. Рішення народні обранці приймали в рамках підготовки до майбутніх 31 жовтня виборів в органи місцевого самоврядування та для своїх колег з наступного, VІ скликання.

Обґрунтовуючи збільшення депутатських рядів, голова Севастопольської міськради Юрій Дойніков сказав, що, на його думку й на думку керівництва депкорпусу, для зменшення кількості депутатів Севастопольської міськради немає підстав. «Відповідно до закону, виходячи з кількості жителів Севастополя, нам пропонується «вилка» кількісного складу: від 50 до 76 депутатів. Логіка проста: історично було — 75. Найближча парна цифра у бік збільшення — 76. Це дозволено законом».
Однак, судячи з тональності інформаційних повідомлень в Інтернеті, і вже тим паче з лексики коментарів до них, рішення депутатів додати собі одного колегу не знайшло, м’яко формулюючи, палкої підтримки виборців.
 
Севастополь.
На знімку: голова Севастопольської міськради Юрій Дойніков.
Фото з архіву автора.