На тридцятій сесії Чернігівська обласна рада розглянула програму будівництва (придбання) доступного житла на 2010—2017 роки. Про неї зробив доповідь заступник начальника головного управління економки ОДА Олександр Капелюха.
Нині, як повідомив він, на квартирному обліку в області перебуває 19,3 тисячі громадян, з яких 6,6 тисячі мають право на забезпечення доступним житлом. Згідно з прийнятою програмою передбачається для останніх спорудити (придбати) протягом 2010—2017 років в області 6638 квартир загальною площею 414875 квадратних метрів. До того ж 30 відсотків вартості житла компенсуватиметься за рахунок державного та місцевого бюджетів, 70 відсотків — за кошти громадян. На сесії також розглянуто і низку інших питань, зокрема прийнято рішення «Про запровадження обласної відзнаки — звання «Почесний громадянин Чернігівської області».
А перед початком пленарного засідання голова облради Наталія Романова оголосила про створення депутатської групи «Чернігівщина», до складу якої увійшло 8 народних обранців, зокрема шість депутатів від ВО «Батьківщина» та два безпартійні.