Це один із кількох короткотермінових проектів, за реалізацію яких взялися найвпливовіші люди Чернігівського регіону — так звана «Велика двадцятка» (Gcn 20). До цієї групи за ініціативою екс-секретаря Чернігівської міськради Віталія Гольця увійшли політики, підприємці, представники влади, в тім числі нині діючий міський голова Олександр Соколов. Однак голова облради Наталія Романова та голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко від участі в проекті Gcn 20 утрималися. Не приїхали до Чернігова, хоча, за словами організаторів, цією ініціативою і зацікавилися, Леонід Кучма, Іван Плющ та Віктор Ткаченко (голова столичного товариства «Чернігівське земляцтво»).
Перша зустріч «великих» вже відбулася. Свої ідеї вони презентували громадськості. Про головні напрями майбутньої діяльності розповів Віталій Голець. По-перше, це лобіювання на державному рівні інтересів Чернігівщини, щоби регіон отримав статус зони пріоритетного розвитку, по-друге, створення конкурентних переваг Чернігова як туристичного центру, по-третє, підтримка інвестиційних проектів, покращення екологічної ситуації в обласному центрі. Втім, це лише декларація про загальні наміри.
Конкретніші проекти ось які. Є ідея створити в Чернігові «Княжий град» із народними ремеслами, кухнею, побутом і театралізованими фестивалями. Інша пропозиція — організувати «Парк радянської доби», де батьки могли б пояснити своїм дітям, хто такі піонери, комсомольці, як жили люди за радянської влади. Ще є проект для малюків — казкове містечко з атракціонами, декораціями й костюмованими виставами, в яких можна взяти участь. Усе це перетворить Чернігів на «місто вихідного дня». Зі слів Гольця, в Чернігові ще є вільні земельні ділянки для реалізації таких задумів.
Наступна зустріч Gcn20 запланована на початок осені.