Програму економічних реформ на 2010—2014 роки обговорила громада Кам’янця-Подільського та Кам’янець-Подільського району. Пропозиції, сформовані під час громадських обговорень, уже передано до очолюваного Президентом Комітету з економічних реформ. Чи дослухаються там до думки громади?!
Кам’янчани висловилися за зміни до низки законів та підзаконних актів стосовно перерозподілу делегованих повноважень. Зокрема, депутат обласної ради, начальник Кам’янець-Подільського міського управління праці та соціального захисту населення Надія Підскоцька запропонувала негайно змінити закон про статистику, замінити ПДВ на податок з продажів, замінити пільги грошовою компенсацією. Також, на думку Надії Костянтинівни, потрібно скасувати дублювання повноважень різними органами влади. У своїй сфері вона працює не один рік, тож сподівається, що у Києві її думку почують. І ця позиція — не її власна, адже вона доносить до вищої влади думку мешканців стотисячного міста та своїх виборців. Хоча, наприклад, монетаризація пільг на проїзд торік у Росії викликала масові протести пенсіонерів. Голова правління відкритого акціонерного товариства «Гіпсовик» Володимир Постовий порушив питання про те, що використання кар’єрів місцевого значення має бути делеговане місцевим органам управління. Це дозволить уникнути низки погоджень з різними органами влади, а отже, заощадити кошти підприємств і збільшити податки. Окрім того, у туристичному краї чекають на ремонт сотні доріг, а використати місцеві матеріали — зась.
Активно приєднався до обговорення й Леонід Дьяконов, голова наглядової ради відкритого акціонерного товариства 
«К-ПЕМЗ», та наголосив на необхідності створення ринку вітчизняного виробника, бо нині в Україні недостатньо стимулів для виробників вітчизняної продукції.
Прикметно, що до обговорення приєдналися й науковці. Декан економічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Петро Стрельбіцький розповів про напрацювання колективу факультету, які передано до Києва. Вчені плекають надію, що завдяки публічним обговоренням проекту, які тривають сьогодні в Україні, Національну програму економічних реформ буде вдосконалено і вона стане дієвим механізмом позитивних перетворень у державі.