На ремонт і оснащення реанімаційних відділень у трьох дитячих лікарнях цього року буде витрачено 4 мільйони гривень. Таке рішення прийняла Донецька обласна рада. «Три мільйони змогли виділити, зменшивши кошти на утримання ради. Також вирішили не купувати депутатам ноутбуки й у такий спосіб спрямувати до лікарень ще один мільйон гривень», — пояснив голова обласної ради Андрій Шишацький. Купівля ноутбуків для депутатів планувалася, щоб зробити народних обранців мобільними: наприклад, з минулого року в області практикуються онлайн-конференції із керівниками міст і районів — таке спілкування замінює численні відрядження до обласного центру.
Депутати також звернулися до Кабінету Міністрів із проханням присвоїти Донецькому аеропорту ім’я композитора Сергія Прокоф’єва, який народився на території теперішньої Донеччини. «Ще не знаю, як цю музичну тему ми втілимо в аеропорту: ноти на літаках намалюємо чи музику включатимемо, — поділився думками голова облради. — Рішення було прийняте вже давно, і на цій сесії ми звернулися до уряду — це ніби останній штрих». За словами Андрія Шишацького, і будівельні роботи в новому аеропорту, й фінансування не відстають від графіка.
Сесія прийняла обласну програму підготовки і проведення фінальної частини Євро-2012. Документ передбачає понад 19 мільярдів гривень інвестицій, із них більше половини надасть держава, 8 мільярдів — приватний бізнес. Ще півмільярда вкладе місцевий бюджет. Планується реконструкція існуючих та будівництво нових готелів у Донецьку, Маріуполі, Макіївці, Артемівську та інших містах області, а також спорудження гуртожитків для студентів місцевих вузів: ці приміщення використають як готелі. І якщо гуртожитки після проведення чемпіонату слугуватимуть не одному поколінню студентів, то що робити з великою кількістю готелів, поки що невідомо.
«У готелі вкладаються гроші бізнесу й, мабуть, люди, які цим займаються, думають, що буде далі, — припускає голова облради. — Можливо, в деяких вони зроблять, як це було на початку минулого століття, своєрідні «доходні будинки». Взагалі добре було б піти шляхом створення так званих олімпійських сіл, збудувати житлові будинки, нехай навіть «гостинки», які згодом можна було б передати людям. Але зараз ми навряд чи зможемо на це вплинути: надто мало часу залишилося, і для цього повинна бути спеціальна державна програма».
Донецьк.