Таку думку висловив голова Бориспільської районної державної адміністрації Анатолій Ольшанський під час зустрічі з мешканцями цього села, що на Київщині.
«Голос України» неодноразово писав про ті проблеми, з якими зіткнулися місцеві селяни. Зокрема, вони вимагали повернути їм державні акти на землю, вилучені «інвесторами», або грошову компенсацію за користування землею.
Президент Віктор Янукович поставив перед новим головою Київської облдержадміністрації Анатолієм Присяжнюком завдання навести порядок у сфері земельних відносин. І, як підкреслив голова ОДА, протягом ста днів перебування на посаді вдалося залагодити проблему.
У четвер, 8 липня, припинив діяльність пікет на Бориспільській трасі поблизу села Щасливе. Того ж дня понад 500 колишніх працівників племзаводу «Бортничі» отримали державні акти на виділені земельні ділянки. Інші учасники акції протесту погодилися на грошову компенсацію за передані інвесторам земельні ділянки.
Під час прес-конференції голова райдержадміністрації А. Ольшанський розповів, що він неодноразово зустрічався із жителями Щасливого та інвесторами, щоб знайти точки порозуміння.
Водночас голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк зазначив, що нині вже скасовано тисячі рішень попередньої влади про неправомірне виділення земельних ділянок. Факти зловживань посадовців під час оформлення землі вивчають правоохоронні органи. Окрім того, очільник виконавчої влади на Київщині зауважив, що за два місяці в області видано понад 50 тисяч державних актів на земельні ділянки, які громадяни не могли отримати роками.
Хоча дехто з колишніх пікетувальників висловлював сумніви в щирості слів високопосадовців, схоже, нове керівництво області й району зуміло знайти спільну мову з більшістю мешканців сіл Щасливе, Гора й Пролісок. Понад те, є конкретні плани розвитку населених пунктів. Зокрема, в Щасливому вже найближчим часом розпочнеться будівництво нового виставкового комплексу, готелів, житла, об’єктів соцкультпобуту, що дозволить створити нові робочі місця, а відтак — і надходження до бюджету місцевої сільської ради.