На вимогу «Нашої України» і БЮТ відбулася позачергова сесія Закарпатської обласної ради. Хоча й пройшла вона у досить напруженій атмосфері, але врешті-решт депутати затвердили і розглянули намічений порядок денний щодо ситуації навколо Солотвинського солерудника і заходів з ліквідації наслідків стихії та підтоплень у районах області. Хоча представники фракції Партії регіонів кілька разів протягом роботи сесії апелювали, що це питання варто зняти і підготувати його ретельніше з урахуванням думки місцевих жителів-солекопів та точки зору науковців, а також врахувати той факт, що керівництво облдержадміністрації звернулося до Кабміну саме з цього приводу і рішення може бути прийнято за день-два.
Голова ОДА Олександр Ледида наголосив, що підхід до вирішення цієї проблеми повинен враховувати як економічний, так і соціальний аспект. Тобто треба зробити так, щоб добувалася сіль, були збережені робочі місця для людей і продовжували працювати алергологічні лікарні. У своєму зверненні до Президента і уряду керівник ОДА запропонував законсервувати підтоплену паводком шахту, розробити проект нової солекопальні, щоб продовжувати видобуток солі, адже в нашій державі її видобувають лише у двох місцях: у Солотвині та в Артемівську, а також зберегти ці унікальні навіть для Європи лікарні. Над цим виконавча гілка влади області наразі працює.
Під час роботи цієї позачергової сесії БЮТ і «Наша Україна» хотіли зняти з посади і навіть вивести зі складу членів комісії голову обласної територіальної виборчої комісії Володимира Прохорчука. Парадокс, як відмічалося у виступах окремих депутатів, у тому, що колись саме нинішні ініціатори зняття і затверджували цю кандидатуру. Таким чином уже, далекоглядно, готуються до виборів у місцеві ради.
Окрім того, прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом підробки підпису на заяві депутата обласної ради від «Нашої України» Оксани Ткаченко. Її позбавлено депутатських повноважень. У свою чергу вона заявила, що жодної заяви не писала про складання з себе повноважень обранця. Але сесія протест прокуратури цього разу не підтримала.
 
Ужгород.