Під головуванням очільника ОДА Миколи Круглова в Миколаївській облдержадміністрації відбулося перше засідання ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Мета створення такої ради, як підкреслив М. Круглов, — «зцементувати» владу для спільного вирішення завдань життєдіяльності області. А після того, як М. Круглов, оперуючи документами, оголосив довгий перелік кричущих порушень чинного законодавства й байдужі відписки чиновників контролюючих органів, стало зрозуміло: солодкого життя в керівному кріслі не буде.
Учасники наради проаналізували стан інвестиційної політики в районах області, зупинилися на невикористаних резервах, обговорили інформацію про погашення заборгованості у зарплаті, якість створення нових робочих місць, виконання рішень обласної ради в частині організації повноцінного харчування у школах і дитсадках, виконання обласної програми реконструкції та відновлення аварійних дошкільних установ у сільській місцевості.
— Інвестиційні проекти — це й нові робочі місця, і надходження до бюджету. А за статистикою, більш як третина всіх працюючих Миколаївської області — бюджетники, — підкреслив важливість питання голова облдержадміністрації. «Якщо ми зголосилися керувати, давайте це будемо робити якісно, — підсумував роботу ради М. Круглов. — А якщо в керівника в районі немає авторитету і його слово нічого не важить, про це треба сказати чесно і звільнити займане місце. Влада одна. Є проблеми — їх треба розв’язувати і розв’язувати разом».
Раду із взаємодії роботи гілок влади вирішено проводити раз на два місяці, в тому числі з виїздом у райони області.