Сороковій сесії Енергодарської міськради передував мітинг на підтримку міського голови Олександра Кулібова. Відтак частина мітингувальників, а також представники місцевих ЗМІ, потрапили в зал засідань. Через сплеск емоцій разом з міським головою сесію почав вести і секретар міськради, повідомила «Голосові України» телефоном в. о. міського голови Ольга Щербакова. За її словами, з’явилося також і дві лічильні комісії. Отже, довелося оголосити технічну перерву. Після неї в залі (це зафіксовано технічними засобами) налічувалося 25 депутатів із 46, що є в складі ради. Вони й ухвалили рішення про недовіру секретареві міськради Анатолію Миронову. Водночас інша група депутатів, на чолі з тепер уже колишнім секретарем ради невідомо де, оголосила імпічмент міському голові. Варто зауважити, що коли порахувати голоси «за», то в сумі вийде не 46, а 56 депутатів...
Рішення про недовіру секретареві міськради, як єдино легітимне, бо ухвалювалося на очах ЗМІ і присутніх гостей, належним чином оформлене, з печаткою Енергодарської міської ради, вступило в законну силу. З приводу законності документа, яким оперує інша сторона, говорити щось важко.
Ольга Щербакова зауважила: подібні політичні розбірки в Енергодарі зазвичай передують фактичним захопленням комунальних підприємств. Подібне вже траплялося і в 2005-му, і в 2008 роках. Тож, наприклад, на комунальному підприємстві з водопостачання, яке забезпечує не лише Енергодар, а й Запорізьку АЕС, введено посилені заходи безпеки.
Черговому енергодарському конфлікту сприяло те, що 14 травня Партія регіонів відкликала шість своїх депутатів у міськраді. Процес офіційного введення нових депутатів непростий, до того ж він, за словами Ольги Щербакової, досі й не починався. Однак на звітну сесію прийшли і «старі» і «нові» депутати.
Запоріжжя.