«Кодекс етики та службової поведінки держслужбовців республіки» тепер регулюватиме роботу кримських чиновників. Дотримання розпоряджень, на думку його авторів, покликане сприяти «підвищенню авторитету влади» і «ефективності виконання службовцями посадових обов’язків».
Надалі чиновники мають «утримуватися від публічних висловлювань, суджень і оцінок відносно державного органу або органу місцевого самоврядування, його керівника, якщо це не входить до посадових обов’язків державного службовця».
Крім загальних положень, у «Кодексі» регламентовано поведінку чиновників у конкретних ситуаціях. Наприклад, не рекомендується в публічних місцях указувати вартість товарів і послуг у гривнях або доларах: тільки в російських рублях. Інший пункт забороняє держслужбовцям «одержувати подарунки, грошову винагороду або послуги матеріального характеру від фізичних і юридичних осіб». Якщо отримання подарунків уникнути все-таки не вдасться, то вони «визнаються власністю республіки Крим і передаються державним службовцем за актом у державний орган».
Особливої уваги в документі удостоїлися журналісти: чиновників зобов’язали «шанобливо ставитися до діяльності представників ЗМІ».
 
Вл. інф.