Галицьке скло — одне з найбільш потужних та яскравих явищ у нашій культурі. Від початків конкурент Києва в культурно-мистецьких справах, авторитетний на західному порубіжжі культурно-мистецький центр, знаний у Західній Європі, Галич акумулював значний досвід у царині виробництва скла. І нині традиції художнього скла продовжуються. 19 листопада, на День працівника скляної промисловості України, компанія «Галицьке скло» відкрила у селі Новий Яр, що в Яворівському районі Львівщини, новий виробничий комплекс.
— Схожих підприємств в Україні практично немає. Наш проект поєднав історію, культуру, творчість і бізнес. Ми прагнемо зберегти традиції та школу українського художнього скла, — каже власник підприємства Віталій Дем’янюк.
«Галицьке скло» співпрацює зі Львівською художньою академією. В компанії працюють кращі представники галицької школи скла, майстри з багаторічним досвідом. Вони поєднують старовинні рецепти і техніки склодувів із новітніми технологіями. Їхні вироби цілком конкурентоспроможні на європейському ринку, відповідають високим стандартам якості і смаку.