Що стало з демонтованим бетонним Берлінським муром? 600 тонн використали на будівництві доріг ФРН, решта розійшлося по країнах і континентах як сувеніри. 
Приміром, у США шматків і шматочків Берлінського муру більше, ніж у самій ФРН. Величезні блоки стоять у будинку ЦРУ, в кафе головного офісу Mіcrosoft і навіть у Ватикані!
А в Берліні залишками муру торгує 52-річний Фолькер Павловські. Мур для нього — лише вдала бізнес-ідея. Павловські цілком можна назвати світовим лідером цього типового берлінського бізнесу: ні в кого у світі немає стільки ендеерівського бетону, як у нього. У дворі його фірми «Сувеніри та поштові листівки» стоїть декілька величезних фрагментів по 3—4 метри заввишки й по дві тонни вагою. Все інше Павловські подрібнив, а понад сто секцій розколов на дрібні шматки.
У 1991 році він побачив у Берлінському мурі шанс розпочати свій бізнес. Фолькер об’їхав компанії з переробки сміття й скупив усі залишки муру, які тільки міг знайти. Найбільше його цікавили частини з кольоровими малюнками з боку Західного Берліна. Згодом на великі шматки зменшився попит: їх не було куди поставити. І він придумав акрилову упаковку та «сертифікати справжності».
У 1995 році Павловські запатентував листівку з видом Берліна й пластиковим чіпом зі шматочком стіни. Відтоді це — найбільш продаваний його продукт. Він пробиває трисантиметрову дірку в листівці й вставляє туди пластикову коробочку зі шматочками бетону. 
Щодня він робить до 150 таких листівок, цих шматків історії, які можна відправити поштою. Він продає їх посередникам і сувенірним магазинам. Їхня ціна, залежно від виду виробу, коливається від двох до чотирьох з половиною євро. 
Злі язики часом звинувачують його в тому, що він прикрашає історію, підмальовуючи шматки з фарбою, що обсипалася. Павловські не згодний: «Трохи фарби не зашкодить, адже інакше це просто шматок бетону». Йому однаково, що про нього говорять інші. Своїм пульверизатором з фарбою він начебто побіжно сприяє тому, щоб спогади про стіну завжди залишалися живими і яскравими. Щоб вони не так швидко блякли...