Народні депутати України, обрані в одномандатних округах у Криму, представляють лише свої інтереси, а не думку кримчан. З такою заявою на засіданні президії самопроголошеної «Держради Криму» виступив один з ідеологів кримських сепаратистів, «віце-спікер» Григорій Іоффе. Депутати, мовляв, не склали своїх повноважень, як це, на його думку, варто було б зробити, у зв’язку із «входженням Криму до складу Російської Федерації, а продовжують брати участь у роботі законодавчого органу іноземної держави».

Загалом Крим на виборах 2012 року делегував в український парламент 10 депутатів, причому 9 із них представляють Партію регіонів, у керівних рядах якої донедавна перебував і сам Г. Іоффе.

Із цим, як то кажуть, усе зрозуміло. Незрозуміло інше. Невже, піддавшись російської ейфорії, загумінкові кримські політики не розуміють, що маючи своїх представників в українському парламенті, виборці із Криму тільки в такий спосіб можуть розв’язувати свої проблеми?

Приміром, вирішення таких актуальних питань, як вступ до вищих навчальних закладів, одержання українських паспортів (що можливо лише на материковій частині України) та низка інших не менш важливих проблем.

Зокрема, це стосується й водопостачання півострова Північно-Кримським каналом, яким кримська влада геть не займається.

Як повідомив кореспондентові «Голосу України» народний депутат Лев Миримський, обраний по мажоритарному округу в Сімферополі, ним не так давно внесено проект постанови про забезпечення безперебійного водопостачання Криму.

Чи це не турбота про виборців, чи це не турбота про кримських аграріїв, які цього року зазнають колосальних збитків через нестачу вологи. Однак, схоже, кримську владу це не цікавить. Не цікавлять втрати всього врожаю рису, кукурудзи та інших культур.

У так званого «керівництва Криму» мотив один. Як заявив «спікер кримського парламенту» Володимир Константінов: «Ми не хочемо із цими людьми (народними депутатами від Криму. — Авт.) нічого спільного мати, і я думаю, потрібно від них відректися. Нехай представляють кого завгодно, тільки не нас із вами».

Крим.