Полтавська облдержадміністрація за підтримки Київського Славістичного університету, Національної спілки журналістів України, Української фондової біржі організувала і нещодавно провела у Фонді культури України чергову виставку дитячих малюнків «Герої творів Гоголя очима дітей». Проводиться вона в рамках проекту «Славетні імена Полтавщини» і вже відбулася в Полтавському українському музично-драматичному театрі ім. М. В. Гоголя, приміщенні Національної спілки журналістів.
Особливістю виставки є те, що в ній беруть участь діти 9—17 років з усіх куточків Полтавщини. Вони перенесли на папір враження від прочитаних творів свого славетного земляка. Малюють діти акварельними фарбами, гуашшю, тушшю, але всіх єднає любов до гоголівських героїв.
У передмовах до двох буклетів малюнків дітей голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев наголошує: «Микола Васильович Гоголь у своїх безсмертних творах прославив на весь світ українську і насамперед полтавську землю та її людей, оспівавши вікові культурні традиції, звичаї та героїзм козацького роду, багату українську землю... Тому на батьківщині класика і з’явилася ідея повернутися до гоголівської тематики через малюнки дітей, прищеплюючи в такий спосіб юним полтавцям любов до рідної землі та шану до видатних земляків... Роботи дітей не просто гарні — вони надзвичайно талановиті та патріотичні. Виставка є своєрідним доказом, що ми, вдячні земляки, шануємо, не забуваємо про славетного митця».
...Того дня малюнки юних полтавчан демонструвалися в двох залах фонду. В одному з них відбулося театралізоване дійство за творами М. Гоголя, яке захоплююче виконали діти, що займаються у Будинку дитячої творчості міста Кобеляки.
Учасників і організаторів виставки привітав голова Фонду культури України Борис Олійник і кільком з них вручив Почесні грамоти фонду.
На знімку: юна художниця з Полтави Дарія Чунадра біля свого малюнка.
Фото Анатолія СЕЛЕНТІЯ.