Співробітники Федеральної служби безпеки Росії викликають на допити акторів театрального центру «Карман» за підозрою в причетності до так званої групи українського кінорежисера Олега Сенцова, затриманого в Криму за «обвинуваченням у тероризмі».

У ФСБ акторів підозрюють в участі в медичних курсах на випадок бойових дій, організованих не ким іншим, а самим «Правим сектором», і вимагають, щоб вони зізналися в участі в підготовці терактів на території півострова.

На думку режисера центру Галини Джикаєвої, небезпека загрожує всім акторам і співробітникам, а це — 15 осіб.

«Я дуже непокоюся за наших. Один з них неповнолітній. І спецслужби висувають претензії, що у нього на сторінці «В контакте» фотографія, де він з іграшковим пістолетом. І це вже підозра в терористичній діяльності», — скаржиться режисер.

Нагадаємо, 10 травня співробітники російських правоохоронних органів у Криму затримали українського кінорежисера Сенцова. ФСБ Росії повідомила тоді про затримання членів диверсійно-терористичної групи «Правого сектора», яку підозрюють у підготовці диверсійно-терористичних актів. Крім Олега Сенцова, затримали також Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка.

З вимогою звільнити Олега Сенцова до президента Росії неодноразово зверталося МЗС України, а також відомі кінорежисери й навіть Микита Михалков, але намарне.

Крим.