Привітання Комісії у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. при Верховній Раді України.
Дорогі уславлені партизани і підпільники! Комісія у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. при Верховній Раді України сердечно вітає кожного із вас і ваші родини з Днем партизанської слави. Це державне свято є найдорожчим для всіх добровільних учасників підпільно-партизанського руху в Україні в роки війни, воно яскраво відбиває і навіки утверджує непохитну волю, відважність і хоробрість кожного, хто у складі партизанських загонів, з’єднань і підпільних організацій в тилу ворога самовіддано і героїчно захищав свою Батьківщину від німецько-фашистських загарбників.
Честь Вам і слава! Ця заслужена слава червоним рядком навіки увійшла в історію української держави. Ваша мужність і безкомпромісність, нелегка і небезпечна цілодобова військова праця не залишилась непомітною. Оцінки Українського партизанського фронту в тилу найнебезпечнішого ворога вченими істориками всього світу і навіть ворожих генералів визнано Другим партизанським фронтом.
Підпільно-партизанський рух в Україні відіграв важливу роль у визволенні українських земель та в розгромі німецько-фашистських полчищ і їх сателітів. У смертельній боротьбі з фашизмом стрімко зростали партизанські загони і їх з’єднання, вони стали могутньою збройною силою, яка допомагала Радянській Армії громити агресора.
Народні месники з чистою совістю виконали свій священний обов’язок. Борітесь за чистоту і правдиву історію підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.
Комісія у справах колишніх партизанів бажає Вам і вашим родинам доброго здоров’я, благополуччя в цей нестійкий період життя і добрих надій на майбуття.
Василь КОНЬКОВ, голова комісії;
Василь САТУРІН, відповідальний секретар.