Піднімати сільськогосподарську галузь севастопольського регіону будуть переселенці зі східних областей України. Обговорюючи перспективи розвитку аграрного сектору міста з керівниками аграрних підприємств, виконувач обов’язків губернатора Севастополя Сергій Меняйло визнав, що результати роботи гнітючі. І запропонував співробітництво виконавчої влади з виробниками сільгосппродукції.
На його думку, початком такої співпраці має стати працевлаштування біженців, що прибули до Севастополя зі східних регіонів України. «Попереду збір урожаю, а отже, — потрібні руки», — пояснив свою ініціативу С. Меняйло. Він порадив представникам аграрного сектору навідатися в наметовий табір біженців із пропозицією попрацювати.
Можливо, ініціатива чиновника і допоможе аграріям. Але як до неї поставляться переселенці? За інформацією самого С. Меняйла, з восьми тисяч біженців, які влаштувалися в Севастополі, лише два або три десятки працевлаштувалися, а багато хто взагалі відмовляється від роботи, яку їм пропонують.