У Севастополі за куріння у громадських місцях можуть оштрафувати на 500—1500 рублів — відповідно до вимог закону РФ «Про охорону здоров’я громадян від впливу навколишнього тютюнового диму й наслідків споживання тютюну».

Також розпорядження, підписане в. о. губернатора Севастополя Сергієм Меняйлом, ускладнює життя підприємцям: на ринках заборонено торгувати алкоголем. Бізнесмени, яким обіцяли перехідний період для адаптації до російського законодавства, написали в. о. губернатора лист із проханням дозволити працювати до кінця року. «Я квартиру продав, гроші вклав у бізнес», — емоційно аргументує свою позицію один із підприємців.

На міських сайтах активно обговорюють ситуацію з тютюном і алкоголем. Автори аналізують ситуацію, що склалася: «Місця для випивки є: наливайки, бари, кафе та ресторани. А де місця для куріння? Створіть місця для куріння і забороняйте курити там, де їх немає». А також готові підказати владі подальші кроки: «Пропоную: купив авто — заплати одразу штраф за те, що вихлопами від нього дихають ті, хто авто не має. І плати штраф щомісяця, як квартплату!»