Між Комітетом Верховної Ради з питань науки і освіти, Фундацією «Сід Форум Норвегія» та Міжнародним благодійним фондом «Сід Форум Україна» підписано намір про співпрацю.
Церемонія підписання документа відбувалася за участю народного депутата Григорія Смітюха, голови правління Міжнародного благодійного фонду «Сід Форум Україна» Дмитра Подолєва, міністра закордонних справ Норвегії Бьорге Бренде, Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Норвегії в Україні Йона Елведала Фредріксена, голови правління Фундації «Сід Форум Норвегія» Стайнара Хоель Корсмо.
Голова комітету Лілія Гриневич, представники норвезьких фондів і компаній засвідчили свою зацікавленість у реалізації співробітництва, зокрема, в розробці нового комплексного закону про управління та сприяння інноваціям, про бізнес-інкубатори, технологічні парки та інноваційне підприємництво в Україні.
Підкреслювалося, що розвиток співпраці між Україною та Норвегією є надзвичайно важливим, зокрема, з огляду на необхідність започаткування в нашій країні інноваційної інфраструктури, інститути якої надавали б фінансову підтримку малому та середньому бізнесу.
Перед підписанням документа голова комітету зазначила: «Україна переживає сьогодні важкі часи, але Майдан відкрив вікно можливостей, яке просто необхідно використати. У Верховній Раді в першому читанні прийнято законопроект «Про вищу освіту», який ще три місяці тому просто не мав підтримки в більшості, а сьогодні стала можливою ця доволі радикальна реформа вищої освіти».
Л. Гриневич наголосила, що інноваційне законодавство потребує системних змін, які забезпечать створення поля діяльності для всіх. Цей парламент увійшов би в історію, якби зміг створити, запропонувати та прийняти таку законодавчу базу.