Відповідь на це та інші запитання шукатимуть народні депутати під час спільного засідання Комітетів з питань інформатизації та інформаційних технологій та з питань національної безпеки і оборони. Рішення про необхідність такого засідання депутати ухвалили після заслуховування інформації щодо стану забезпечення інформаційної безпеки в Україні та досвіду інших країн.
Узявши до уваги указ в. о. Президента Олександра Турчинова «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 28 квітня 2014 р. «Про заходи щодо вдосконалення формування та реалізації державної політики у сфері інформаційної безпеки України», а також враховуючи те, що досі не прийнято закон, який визначав би концепцію державної інформаційної політики, члени Комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій підтримали ініціативу вдосконалення законодавства в цій сфері та готові долучитися до розробки необхідних нормативних актів та доктрин.
Народні депутати одноголосно прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів, Міністерства оборони, СБУ, РНБО та Держслужби спецзв’язку і захисту інформації із проханням надати можливі пропозиції в частині забезпечення інформаційної безпеки в Україні. Окрім цього, запросити до участі в розширеному засіданні провідних фахівців та керівників державних структур, які відповідають за інформаційну та кібернетичну безпеку держави. Заслухати з цього приводу звіти всіх відповідальних органів державної влади та обговорити питання, зокрема, як протидіяти інформаційній агресії інших держав, які кроки посилять зовнішній інформаційний захист, як вибудовувати інформаційну безпеку всередині країни, які методи роботи медіа є найефективнішими тощо.