Він має визначити напрями реформування від дошкільної освіти до освіти дорослих.
Голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у Всеукраїнській нараді з питань загальної середньої освіти в контексті розроблення базового Закону «Про освіту».
Освітяни, педагоги, вчителі, представники обласних державних організацій, громадськості з усієї України обговорили пропозиції змін до навчальних програм, вибору підручників, проведення Державної підсумкової атестації та акредитації навчальних закладів, актуальність проведення літніх оздоровчих таборів при школах, питання підтримки приватної освіти. В контексті наради також порушили питання впровадження 12-річної освіти.
«Ми живемо в дуже складну добу української історії. Сьогодні є справжня політична воля до змін і справжня політична воля послухати фахівців та зробити, як вони кажуть. Законопроект «Про вищу освіту» вже готовий до другого читання і завданням цього парламенту є його прийняття», -наголосила Лілія Гриневич під час доповіді.
За її словами, українці мають бути конкурентоспроможними на світовому ринку праці. І сьогодні для цього є всі умови — запит на зміни у державі та підґрунтя для розвитку системи освіти. «Водночас ми повинні розуміти, що вища освіта — це тільки складова системи. Основним є Закон України «Про освіту». Чинне законодавство дуже застаріло, і ми повинні відповісти на виклики сучасної доби новим законом, який визначить напрями реформування від дошкільної освіти до освіти дорослих», — наголосила народний депутат.
Законопроект «Про вищу освіту» став предметом обговорення і на навчально-практичному семінарі: «Актуальні питання підвищення конкурентоспроможності освітньої пропозиції України на міжнародному ринку освітніх послуг: заходи з забезпечення якості навчання іноземців».
Участь у семінарі взяли 155 навчальних закладів. Йшлося на ньому також про забезпечення якості набору іноземних студентів для навчання в Україні, роль закордонних вітчизняних установ у формуванні іміджу української освіти на світовому ринку праці, конкурентоспроможності українських дипломів та їхнє визнання міжнародною спільнотою.
За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.
Дослівно 
Голова Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Лілія Гриневич: «Україна відкрила для себе вікно можливостей. Поза сумнівом, сьогодні нас всіх цікавить стрижневе — якість української освіти. Ми маємо тенденцію кількості, але вона ніяк не пов’язана з якістю. Ідея якості вищої освіти лежить в основі законопроекту «Про вищу освіту», в якому закладено автономію вузів з одного боку і жорстку їх підзвітність — з другого».