Уже багато років під егідою Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» (президент Юрій Андрєєв) проводяться благодійні акції «Дітям Чорнобиля». Особлива увага приділяється дітям-інвалідам, сиротам та дітям-спортсменам «Інванспорту» міста атомників Славутич, що в Київській області.

У квітні цього року, напередодні 20-ї річниці аварії на ЧАЕС, організатори акції відвідали місцевий комплекс «Дитячий будинок — дошкільний навчальний заклад», дитячий будинок сімейного типу, кілька сімей опікунів і передали дітям комплекти спортивного інвентарю — з настільного тенісу, гімнастичні скакалки, обручі, палички тощо і диски для вправ спини та інше на суму 3122 грн. А також цукор, крупу, олію та інші харчові продукти на суму 980 грн.

Нещодавно, до Міжнародного дня інвалідів, під час чергової благодійної акції «Союзу Чорнобиль України» у басейні «Лазурний» команді дітей-інвалідів з плавання вручено спортивні костюми. Шахово-шашковому клубу «Прометей» — закуплену в Росії демонстраційну шахматну дошку розміром метр на метр з фігурами на магнітній основі, котра посприяє поліпшенню тренувального процесу. Відповідну спортивну екіпіровку отримали також юні пауерліфтингісти і дзюдоїсти.

Ці благодійні акції, які проводить їх виконавчий директор Олександр Ніщук, проходять і можливі завдяки спонсорській підтримці ЗАТ «OTІS» (генеральний директор Михайло Пономаренко) та Українського християнського благодійного фонду «Єдність» (президент Ганна Лоза). Всім організаторам надання допомоги дітям-інвалідам Славутича щиро дякують вони самі, їхні вихователі, спорткомітет, служба у справах неповнолітніх міста.