Гра лише для дорослих

Правила. У грі беруть участь двоє, а то й троє осіб. Візьміть по одній фігурці (з якоїсь старої дитячої гри-ходилки на зразок Буратіно) і поставте на початок шляху з цифрою 1. Кидаючи по черзі кубик, ви просуватиметеся вперед по Києву 2005-го року на стільки кружечків, скільки покаже кубик. Успіхів!

1. Старт. Майдан Незалежності.

3. Адміністрація Президента. Стоячи у протестантському пікеті проти призначення НЕ ТОГО голови облдержадміністрації, пропускаєте хід.

6. Кабмін. З вікон долинає голос прем’єра Ю. Т. про нашу прекрасну перспективу. Просуваєтесь на три ходи вперед.

7. Заїжджаєте заправитись. У вас бензиновий шок, відлітаєте на Майдан Незалежності.

9. Магазин «Мандарин-плаза». Зупиняєтесь біля вікна-вітрини. З телеящика прем’єр Ю. Т. розвінчує змову нафтотрейдерів і говорить про нашу прекрасну перспективу. Просуваєтесь на три ходи вперед.

12. Міськрада. Стоячи у лавах «Форуму порятунку Києва», пропускаєте два ходи.

13. Приходите на виставку «Речі Щербаня», організовану МВС. Начувайтеся, Бакаї, Ахметови, Медведчуки, Ківалови-Ларіни! Душа радіє. Просуваєтесь на два ходи вперед.

16. Володимирський ринок. Тяжке отруєння від споглядання цін на м’ясо. Промивання шлунка і мізків. Приходите до тями на Майдані Незалежності.

18. Кловський узвіз. Спека. Стоїте в черзі до бювету з водою. Вам переповідають полум’яну промову прем’єра Ю. Т. про змову м’ясників і про нашу прекрасну перспективу. Просуваєтесь на три ходи вперед.

21. У кав’ярні «ВЛКСМ» вам пропонують каву без цукру. У країні цукрова криза. Вам зле, відлітаєте назад на Майдан Незалежності.

22. З телевізора прем’єр Ю. Т. виводить на чисту воду змовників -цукрових олігархів і говорить про нашу прекрасну перспективу. Вам стає тепло і солодко на душі. Просуваєтесь на три ходи вперед.

24. Метро. Станція «Либідська». Вам переповідають прес-конференцію О. Зінченка. Чимчикуєте на старт — Майдан Незалежності.

27. Верховна Рада. Слухаєте трансляцію про призначення Ю. Єханурова прем’єр-міністром. Опиняєтесь на аукціоні «Криворіжсталі» (цифра 32).

29. Вас штрафують за парковку в неналежному місці. По ходу даішник вам переповідає прес-конференцію Ю. Т. про змову оточення Президента і нашу прекрасну перспективу на виборах 2006 року. Просуваєтесь до стадіону «Динамо» (цифра 30).

30. Стадіон «Динамо». Зустрічаєтесь із відставним Генеральним прокурором С. Піскуном, який на ходу призначає вас прокурором райцентру Кидалове. Опиняєтеся в Музеї ім. Щербаня (цифра 13).

32. Аукціон «Криворіжсталі». Просуваєтеся на хід уперед.

34. Вас клює смажений півень. Підозра на курячий грип. Ви — у лікарні, півня досмажують до гребінця. Пропускаєте хід.

37. З’їзд БЮТ. Ю. Т. вимагає покарання Ю. Єханурова за газові перемовини з Росією і говорить про нашу прекрасну перспективу за її прем’єрства. Просуваєтесь на три, а то й 10 ходів уперед і потрапляєте на вулицю Фрунзе, 103, до закладу ім. Павлова... І виходите з гри!

40. ЦВК. Ялинка. Хороводи з різними партійними блоками. Зустріч Нового року. Снігуронька — Ю. Т., Дід Мороз — В. Я. Кінець гри!