— Пане Холопало! — підкреслено шанобливо звернувся до відомого політолога керівник виборчого штабу партії «Звитяга» пан Тремтинник. — Чи чули ви про геніального екстрасенса та ясновидця старця Лупала?

Орест Холопало мовчки кивнув.

— Кажуть, світлий старець дає абсолютно точні прогнози успіху політичних сил на наступних виборах.

Пан Тремтинник тихесенько кахикнув у долоню і виклав суть свого делікатного прохання:

— Ви ж розумієте, афішувати інтерес до ясновидіння такій солідній політичній силі, як «Звитяга», негоже, тому, високоповажний пане Оресте, я звертаюся до вас з проханням конфіденційно здійснити, так би мовити, маленьку делікатну розвідку... Згода?

Допитливий політолог залюбки взявся за делікатне доручення. Сплативши секретарці ясновидця гонорар за послугу, пан Холопало опинився віч-на-віч із пророком. Жвавий і зовсім не старий чоловік із розумними й насмішкуватими очима попередив клієнта про повну конфіденційність дійства і запропонував панові розписатися про нерозголошення почутого та побаченого в особливому журналі.

А затим екстрасенс Лупало урочисто виголосив:

— На наступних виборах, як і завше, абсолютну перемогу здобуде...

І ясновидець показав політологові аркуш паперу, на якому жирним шрифтом на всю сторінку було написано: «нечиста сила».

Аркуш зник у шухляді, і Лупало ніби геть втратив інтерес до свого відвідувача.

— Як це??! — обурився політолог, збагнувши, що гроші видурено, але раптом усвідомлення абсолютної за своєю сутністю достеменності прогнозу старця згасило його войовничий порив:

— А й справді пророк! — вигукнув визнаний фахівець і подумки додав: «Бач, а кажуть, що немає пророка у своїй вітчизні...»